button Wie

button Waar

button contact

Spoed

logo dierenwelzijn 250px

#dierenwelzijn Challenge!

Als je een dier hebt,  wil je er goed voor zorgen. Maar wat is goed zijn voor je dier? Dierenwelzijn is aan de ene kant zo logisch en aan de andere kant een ongrijpbaar begrip. Per diersoort kan het enorm verschillen wat belangrijk is. Zo is contact met soortgenoten voor een paard van levensbelang, terwijl de kip heel gelukkig wordt van een stofbad kunnen nemen. De eerste definities van dierenwelzijn waren geformuleerd vanuit de optiek dat het ontbreken van ‘onwelzijn’ de aanwezigheid van welzijn betekent. Denk aan “vrij van honger en dorst” of “vrij van pijn”. Iedereen snapt dat die definitie niet volledig de lading dekt. Een volle maag betekent niet perse dat een dier goed gevoed is. Net zo min is de afwezigheid van pijn hetzelfde als een gelukkig dier. Daarom kunnen we beter zeggen dat dierenwelzijn betekent:

Een dier verkeert in een staat van welzijn wanneer het in staat is zich actief aan zijn levensomstandigheden aan te passen en daarmee een toestand kan bereiken die het als positief ervaart.


Deel jouw top tip om dierenwelzijn te verbeteren!

#dierenwelzijn #challenge #dierenwelzijnschallenge

Doe het samen, verbeter dierenwelzijn en je kunt nog een prijs winnen ook

Precies voor die leefomstandigheden willen we met de #dierenwelzijn challenge aandacht vragen. Want zo lang wij een dier houden zijn we er voor verantwoordelijk dat een dier een goed leven heeft met actief aandacht voor welzijn.

Voor ons als dierenarts is dierenwelzijn elke dag, iedere patiënt in ons handelen en advies aanwezig. We hebben kennis van het lichaam, soorteigen gedrag en gewenste levensomstandigheden van heel veel diersoorten. Onze bedrijfsvisie bevat dan ook letterlijk het volgende: “we zijn partner in het gezond houden van het dier en de borging van het dierenwelzijn.”. We zijn er van overtuigd dat we u en uw dier het beste helpen als we met preventieve zorg en het delen van kennis uw dier gezond houden. Niks wachten tot zich ziekte aandient, maar zo gezond mogelijke levensomstandigheden creëren voor elke diersoort en ze daarmee een lang en gelukkig leven geven. 

U kunt bij ons dan ook terecht met alle vragen over uw dier, veel meer dan alleen over ziekte. Zo denken we graag mee over stalinrichting, weidemanagement, voeding, lifestyle, bewegingsadvies, sociaal gedrag, verzorging en diervriendelijke inzet van dieren.

luisteren 9

De Challenge

Wie deelt de beste tip?

De komende maanden zullen we veel kennis en handige life hacks delen over dierenwelzijn. Hou de nieuwsbrief en vooral social media goed in de gaten. Nog geen fan op de socials? like ons maar vast op Facebook en Instagram. Topics de komende tijd:

Augustus: huisvesting
September: preventieve zorg
Oktober: voeding
November: soorteigen gedrag

Maar: we vinden samenwerking en leren van elkaar super belangrijk. We dagen je uit om ons en anderen te inspireren wat betreft dierenwelzijn. Heb jij een super leuke, handige, innovatieve of originele tip waarmee je het welzijn van je dier vergroot? Deel hem met ons door te reageren op onze berichten op Instagram en Facebook! De allerleukste tip van de maand wordt beloond met een cadeaubon voor de dierenarts van €50. Samen zorgen! #dierenwelzijn #challenge #dierenwelzijnschallenge

Onze dierenartsen zijn de deskundigen op het gebied van dierenwelzijn

Wijziging bereikbaarheid

Om u nog beter van dienst te kunnen zijn hebben wij een aanpassing gemaakt aan onze telefoondienst. Vanaf maandag 23 mei krijgt u ook overdag een bandje met een keuzemenu. In de spoed was dit al langer het geval, zo krijgt u direct de juiste arts aan de telefoon. Ditzelfde principe gaan wij overdag ook toepassen.

Er zijn 3 keuzes in het menu. Toets 1 voor landbouwhuisdieren, 2 voor gezelschapsdieren en 3 voor paarden. Nadat u uw keuze heeft gemaakt, wordt u direct doorverbonden naar de juiste assistente. Zo heeft u sneller de juiste persoon aan de telefoon en kan uw vraag beter beantwoord worden. 

Om verschillende redenen hebben wij voor een bandje gekozen. Doordat wij geloven in groeien binnen eigen interessegebieden (buiten de basiskennis), hebben de assistentes ieder hun eigen kracht. De een kan u alles vertellen over gezelschapsdieren, de ander over paarden of landbouwhuisdieren. Door u via het keuzemenu door te verbinden naar de juiste persoon, zal uw vraag sneller en beter beantwoord kunnen worden. Daarnaast zal u vaker dezelfde persoon aan de telefoon krijgen, waardoor wij u en uw dieren nog beter leren kennen. Kortom nóg meer persoonlijke aandacht. 

Wijziging bereikbaarheid (1)

Ook op zaterdag open

Wist u dat wij ook op zaterdag geopend zijn? Op onze locatie in Oudewater (Hekendorperweg 43) zijn wij geopend voor afspraken tussen 10.00-12.00 uur. Wij werken dan uitsluitend op afspraak. Voor het afhalen van voer en medicijnen kunt u uiteraard wel gewoon langskomen. Wilt u ons tussen deze tijden bereiken? Bel dan op 0348-563940, de overige nummers zullen nog doorstaan naar de spoed dienst. Meer informatie over onze openingstijden leest u HIER.


Review ons!

review stars

Uw mening is voor ons heel belangrijk. Zo kunnen we onze services blijven verbeteren. Laat u ons ook weten wat u van ons vindt?

Schrijf dan hier uw review.


WhatsApp

WhatsApp_Logo_6

Wij zijn ook per WhatsApp bereikbaar! U kunt ons op werkdagen bereiken van 09:00-16:00. We beantwoorden de berichtjes zowel 's ochtends als 's middags. U leest hier hoe het werkt. Let op: niet voor spoed! U kunt dan beter bellen met: 0182-309218